Waarom Barefood Kinderschoenen?

Barefood Kinderschoentjes; lopen op een natuurlijke manier

Waarom Barefoot Kinderschoenen?
februari 23, 2016 Gerjan

Barefoot Kinderschoenen; lopen op een natuurlijke manier

Bewust ouderschap vraagt om na te denken bij elke fase in de ontwikkeling van je kind. Zo ook bij de ontwikkeling van het lopen en het daarbij bijpassende schoeisel dat daarbij komt kijken. Wanneer je een willekeurige winkel inloopt zie je al gauw veel leuke kinderschoenen in allerlei kleuren en maten. Helaas zien deze er vaak leuker uit, dan dat ze goed zijn voor de voeten. De schoenen zijn vaak in grote getale geproduceerd, hebben een hogere hiel dan de zool, zijn stug en geven weinig bewegingsruimte voor de voeten en tenen.

Kinderen rennen graag rond op blote voeten en dit heeft een reden! Ze hebben veel meer beweegruimte en grip met blote voeten om te klimmen en klauteren dan in stugge schoenen. Ook kunnen ze op blote voeten alle verschillende grondoppervlakten voelen: zand, gras, steen en grind.

De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar barefoot lopen bij kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat schoenen die veel steun bieden een onnatuurlijke houding geven waardoor op latere leeftijd rug- knie en gewrichtsklachten kunnen ontstaan. Stevige schoenen dringen namelijk een vorm op die niet natuurlijk is. Wanneer voeten in de groei zijn, kan dit problemen voor de rest van je leven opleveren! Daarom is het belangrijk schoenen te kiezen waarin genoeg ruimte is om de voeten te bewegen. Je stimuleert het lichaam zichzelf te corrigeren bij eventuele bewegingsfouten. Het lichaam zal automatisch de beste manier kiezen om te gaan lopen en zo de druk op de knieën en heupen opheffen.

Wanneer je kiest voor barefoot schoenen, kies je voor een schoen met een extreem dunne zool. Je voelt de ondergrond, het gras, de stenen of het zand. Je kind kan klimmen en klauteren met evenveel grip als met blote voeten zonder het gevoel van het oppervlakte te verliezen. De dunne zool maakt je bij het lopen verplicht om je voet goed af te draaien en hierdoor ook juist op je voeten te lopen.

In Nederland zijn er nog maar weinig aanbieders van barefoot schoenen voor kinderen wat het als bewuste ouder moeilijk maakt om leuke schoenen voor je kinderen te vinden. Schoenen voor kinderen moeten, naast dat ze goed zijn voor het lichaam, er natuurlijk ook leuk eruit zien. Wij verkopen als een van de weinigen in Nederland barefoot schoentjes en slofjes met een leuk design.

*Een bron over onderzoek naar barefoot kinderschoenen: http://www.unshod.org/pfbc/pfmedresearch.htm

Bekijk hier de collectie Barefoot kinderschoenen

*Een bron over onderzoek naar barefoot kinderschoenen: http://www.unshod.org/pfbc/pfmedresearch.htm

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen, nieuwtjes etc.