Tula draagzakken: wat je moet weten

Tula draagzakken: wat je moet weten
september 15, 2016 Gerjan

Een draagzak kopen klinkt misschien heel gemakkelijk, maar het is toch niet zo simpel. Zoals je misschien wel weet, heb je tegenwoordig enorm veel keuze uit allerlei merken en modellen. Wij zijn een groot voorstander van de ergonomische drager: goed voor je kindje, maar ook voor jou! Tula heeft een groot aanbod ergonomische draagzakken. Maar waar moet je op letten als je er één gaat uitzoeken?

Tula Baby Draagzakken

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe oud/groot het kindje is dat je wilt gaan dragen. Verschillende kindjes hebben andere wensen. Als je een baby wilt gaan dragen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Gewicht

Hoeveel weegt je kindje? Je kunt de Tula Baby Carrier gebruiken bij baby’s van 7 tot 45 pond (vanaf ongeveer 3,5 kilogram tot 20 kilogram). Tot 15 pond (7 kilogram) moet je echter een insert gebruiken. 

Tot welke gewicht of kledingmaat heb ik een Tula insert nodig?

Is je baby lichter dan 15 pond? Gebruik dan een Tula Infant Insert. Deze is geschikt voor baby’s van 7 tot 15 pond (vanaf ongeveer 3,5 tot 7 kilogram). Qua kledingmaat zit je kindje dan tussen maat 50 en 68.

Met de insert worden de nek en rug van de baby goed ondersteund en het hoofdje van de baby komt boven de draagzak uit, waardoor hij/zij goed kan ademhalen. Verder zorgt hij ervoor dat je baby met beide beentjes aan de zijkant van de draagzak kan bungelen (de zogenaamde M-positie). De insert heeft een geïntegreerd harnas dat je kunt bevestigen aan de Tula draagzak.

Gebruik de insert tot je baby het gewenste gewicht bereikt (vanaf 15 pond) en hij/zij zelfstandig in de draagzak kan zitten, met bungelende beentjes aan de zijkant (in de ergonomische M-positie). Als je gebruik maakt van de insert, kun je alleen op de buik dragen. Op de rug kan je kindje namelijk geen natuurlijke, ergonomisch verantwoorde houding aannemen.

Tula Peuter Draagzakken

Voor peuters heeft Tula een speciale draagzak ontwikkeld: de Tula Toddler Carrier. Deze draagzak is geschikt voor peuters tussen de 25 en 60 pond (van ongeveer 11 tot 30 kilogram).

Bij welke kledingmaat het ik een Tula Free to Grow nodig?

Het kan zijn dat je eerst een Tula Baby Carrier had voor je baby, maar dat deze nét iets te klein is geworden voor je peuter. Je peuter past dan vaak nog niet goed in een Toddler Carrier. Vaak heeft je kindje dan ongeveer kledingmaat 86. In zo’n geval kun je het beste een Tula Free to Grow gebruiken. Dit verbredingsstuk zorgt ervoor dat de benen van je peuter nog steeds een ergonomisch verantwoorde M-positie hebben. Het is een ideaal hulpstuk op het moment dat je kindje tussen twee draagzakmaten in zit.

Specificaties Tula draagzakken

De verschillende maten Tula dragers (baby en toddler) zien er precies hetzelfde uit. Het enige verschil is de maat. Ze zijn in veel gevallen ook in dezelfde prints en designs verkrijgbaar. Beide maten kunnen gebruikt worden voor buik- en rugdragen. De uitzondering op deze regel is de Tula Insert: wanneer je deze gebruikt, kun je je kindje alleen op de buik dragen. Bij kleine baby’s is buikdragen sowieso aan te bevelen.

Zowel de baby als de toddler draagzak zorgen ervoor dat de benen van je kindje in de M-positie gedragen kunnen worden. Dit zorgt voor een goede ontwikkeling van het lichaam van je kind.

Alle Tula draagzakken worden geleverd met een slaapkapje. Opgerold biedt deze extra steun voor het nekje en hoofdje, maar je kunt je baby er ook mee beschermen tegen de zon of wind. Voorop de drager zit een zakje waarin je spulletjes die je nodig hebt kunt bewaren.

Comment (1)

  1. Manon 2 jaar geleden

    Een draagzak is wel handig, ook voor het kind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen, nieuwtjes etc.