Dragen óók voor vaders

Dragen óók voor vaders
mei 29, 2016 Gerjan
In Draagdoeken

Dragen óók voor vaders

Het kindje wordt in de baarmoeder gevormd. Hier heeft het kindje het lekker warm en voelt zich geborgen. Mama is dag en nacht aanwezig en wiegt het kindje heen en weer. Om deze reden heeft mama na de geboorte een stapje voor op de rest, dus ook op papa. Het kindje laat zich waarschijnlijk makkelijker troosten door de moeder omdat deze haar aanwezigheid en geur goed kent.

Een draagdoek of draagzak kan als hechtingsmiddel dienen voor de band tussen vader en kind. Met een draagdoek kan een vader het kindje het zelfde gevoel geven als toen het kindje nog in de buik van de mama zat. In de doek is het lekker warm, prikkels worden gefilterd en heel wat baby’s die doorgaans enkel aan de borst in slaap vallen, laten zich stevig ingepakt en veilig geborgen in de draagdoek bij papa toch nog vrij makkelijk in slaap schommelen.  Tevens kan de vader met de draagdoek meteen na de geboorte een actieve rol op zich nemen.

De voordelen van het dragen van je kind is al eerder beschreven in onze blog ‘draag je kindje bij’. Hier zal ik er nog enkelen noemen:

  • Het kind heeft minder last van krampjes. Dit komt omdat de M-houding zorgt voor een goede doorstroom in de spijsvertering en bloedsomloop.
  • In een draagdoek heeft papa zijn handen vrij en kan doen wat hij wil
  • Een draag is redelijk goedkoop om aan te schaffen en kan hergebruikt worden.

Voor mannen komen er ook steeds hippere draagdoeken en draagzakken op de markt. De draagdroeken- of zakken zijn voorzien van een stoer design. Bijvoorbeeld een Tula draagzak is item dat makkelijk om en af te doen is. Het kindje kan lekker heen en weer wiegen en de wereld om zich heen verkennen. Hier onder zijn een paar stoere items weergegeven.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen, nieuwtjes etc.