Barefoot

           

Kinderen rennen graag rond op blote voeten en dit heeft een reden! Ze hebben veel meer beweegruimte en grip met blote voeten om te klimmen en klauteren dan in stugge schoenen. Ook kunnen ze op blote voeten alle verschillende grondoppervlakten voelen: zand, gras, steen en grind. Lange tijd was de opvatting dat je goede stevige schoenen moest kiezen voor je kind. Maar dat beperkt zowel de bewegingsruimte als de ruimte voor de kindervoet om flexibel te reageren op wat ze onder hun voeten voelen.

Leguanitos zijn speciaal ontworpen voor jonge kinderen. Het is een kinderschoen die ‘de voet niet in de weg zit’. De soepele, buigzame zool zorgt voor een goede afwikkeling van de voet. Een goede grip door de antislip zool zorgt voor stabiliteit en voorkomt wegglijden. Ze zijn goed passend rond de bal van de voet en de hiel en wreef worden omsloten om schuiven in de schoenen te voorkomen. Kinderen lopen er mee weg alsof ze blootvoets lopen.

Barefoot: ook voor ouders!
Wanneer je zwanger bent krijgt je lichaam een heel andere balans. Maar ook na de geboorte van je kind zal je zowel als moeder als als vader veel tillen en dragen en ook dat verandert je balans. In beide situaties wordt er een beroep gedaan op je voeten, benen, rug en natuurlijk op je houding.
Je bekken is het centrum van je lichaam en vormt zowel je fysieke als je emotionele basis, maar je voeten zijn het uitgangspunt. Wanneer je voeten vrijheid hebben om te bewegen en geprikkeld worden om actief te zijn heeft dat een positieve invloed op je houding. En daarmee ook op hoe je je voelt en dat heeft weer invloed op het welzijn van je kindje.
Daarom kiezen veel bewuste ouders voor barefoot.
Lees hier meer. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen, nieuwtjes etc.